سالروز شهادت ، سید اسدالله لاجوردی دادستانی با دلسوزی‌های پدرانه

در نخستین روز شهریور ۱۳۷۷، سید اسدالله لاجوردی، دادستان اسبق انقلاب اسلامی تهران، توسط اعضای سازمان مجاهدین خلق (منافقین) ترور شد و به شهادت رسید. پس از این عملیات، مونا صمصامی، به‌عنوان سخنگوی گروهک منافقان در واشنگتن، ترور شهید لاجوردی را یک اقدام «قهرمانانه تاریخی ملی از سوی مجاهدین» خواند و آن را تحسین کرد.

شهید لاجوردی در زمان حیات خود و در زمان تصدی دادستانی تهران و ریاست سازمان زندان‌ها خدمات ارزشمندی را برای نظام اسلامی انجام دادند چنان که رهبر معظم انقلاب اسلامی از وی به عنوان مرد پولادین انقلاب یاد کردند.

به گزارش خبرگزاری میزان با جناب آقای سید اسدالله جولایی رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور در رابطه با شهید بزرگوار اظهار کرد: شهید لاجوردی زندانبانی بود با دلسوزی‌های پدرانه. در نظر او زندانیان فقط یک مشت قاتل جنایتکار و تبهکار حرفه‌ای که باید از تمام حقوق انسانی محروم شوند تا بر سر عقل آیند یا پشت میله‌ها بپسند نبودند؛ بلکه از نظر ایشان زندانیان فقط باید از جو جامعه دور نگه داشته شوند تا هم تنبیه شوند و هم افکار و اعمال مسموم خود را به دیگران سرایت ندهند. این شهید بزرگوار بار‌ها در سخنان خود تصریح می‌کرد که هدف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران از کیفر و زندان انتقام جویی و شکنجه نیست بلکه نخست به منظور تنبیه، بیدار کردن وجدان خفته یا قافل انسان‌هایی است که به دلایل گوناگون دست به جرم و جنایت زده‌اند.

وی گفت:ثانیاً به منظور پاک و سالم نگه داشتن جامعه از وجود کسانی که ممکن است فساد و تبهکاری را به دیگران سرایت دهند. ایشان همواره به رفتار درست و صحیح با زندانیان تاکید داشتند و معتقد بودند یکی از مهم‌ترین موثرترین عوامل در تغییر و شکل‌پذیری انسان‌ها محیط است، هرچه القائات و تبلیغات و رفتار‌ها و برخورد‌ها در محیطی سالم‌تر باشد امکان پاکسازی بیشتر فراهم می‌آید. اما اگر برخورد‌ها خشن غیر دوستانه غیرعادلانه و یا از طرفی سازشکارانه و غیر قاطع باشد محیط محدود زندان به جای محل اصلاح و تربیت به محل تجمیع عقده‌ها کینه توزی‌ها و رشد بزه و گناه سوق داده می‌شود. ایشان همواره به کارکنان و مدیران سازمان یادآوری می‌کرند که کیفر مجرم صرفاً در اختیار مقام و مرجع قضایی است و اگر قاضی مجرمی را به زندان محکوم کرد او فقط باید محدودیت زندان و جدایی از جامعه را تحمل کند و از هر نوع کیفر دیگری درباره او باید اجتناب شود؛ بنابراین ترشرویی، پرخاش، تحقیر، خشونت و سخت‌گیری علاوه بر اینکه اثرات سازنده زندان را خنثی خواهد کرد موجب عذاب اخروی نیز خواهد شد. ایشان همیشه تاکید می‌کردند زندانبان باید سخنش نافذ‌تر و شیرین‌تر از معلم، نگاهش عمیق‌تر و پر معناتر از روانکاو، کردار و اعمالش موثرتر از هر صاحب و رفیق، اخلاقش فراتر از هر پدری دلسوز و مهربان و قدرتش مساوی و منطبق بر قانون باشد.

رئیس هیئت امنای ستاد دیه کشور افزود: برادر ارجمندم شهید اسدالله لاجوردی بنا به فرموده مقام معظم رهبری مرد پولادین انقلاب اسلامی بود که از هیچ تلاشی برای سربلندی و اعتلای انقلاب فروگذار نمی‌کردند. این شهید بزرگوار طولانی‌ترین و سخت‌ترین حبس‌های ستم‌شاهی را همراه با شکنجه‌های وحشیانه ساواک تحمل کردند و این از عنایت خداوند به ایشان بود.

وی در رابطه با جزئیات و ایده تشکیل ستاد دیه نیز بیان کرد: شهید لاجوردی در زمان حیات مبارک خود برکتی را با عنوان ستاد دیه در جمهوری اسلامی رقم زدند که تا همیشه تاریخ ماندگار شد. تاسیس این ستاد به تلاش ایشان کاری بود که در دنیا نظیر نداشت. ماه مبارک رمضان در سال ۱۳۶۹ بود که در محوطه زندان اوین به همراه شهید مشغول رسیدگی به امور بودیم که شهید لاجوردی با اشاره به یکی از بندها، گفتند: در این بند تعدادی زندانی وجود دارد که گناهی و جرمی مرتکب نشدند و فقط به دلیل فقر و تنگدستی در زندان هستند. جرمشان این است که تصادف کردند و، چون توانایی پرداخت دیه ندارند در زندان به سر ببرند. در همان روز‌ها با مشورت مرحوم عسگر اولادی و به تایید وی ستاد دیه شکل گرفت. این ستاد که از برکات وجود شهید لاجوردی بود تا به امروز توانسته ۱۷۰ هزار زندانی جرایم عمد و محکومان مالی را از زندان آزاد کند. ما نیز به تاسی از سیره این شهید بزرگوار و در راستای امتداد راه ایشان تمام تلاش خود را برای آزادی زندانیان نیازمند و محکومان مالی به کار می‌گیریم.

در پایان امروز 1 شهریور ماه 1403 سالروز شهادت مرد پولادین انقلاب تسلیت باد .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *